Terug naar overzicht

Tim Mimpen wint Scriptieprijs Juridische Hogeschool

Tim Mimpen heeft de Scriptieprijs 2017 gewonnen van de Juridische Hogeschool. Zijn scriptie werd door de jury als beste beoordeeld. Hij wint daarmee 1.000 euro.

De scriptie van Tim richt zich op het tuchtrecht in de artikel 12-procedure. Die procedure is van toepassing als de officier van justitie niet besluit te vervolgen terwijl belanghebbenden vinden dat de zaak wel voor de rechter gebracht moet worden. Via de artikel 12-procedure kan de zaak toch voor de rechter komen.

Haalbaarheid
Maar hoe moet het gerechtshof in het algemeen tot zijn beslissing tot een artikel 12-beklag komen, wat is de haalbaarheid van de vervolging en is vervolging wenselijk? Dat zijn enkele vragen waarop Tim antwoord geeft in zijn onderzoek.


Strakke structuur

De jury prijst de scriptie onder andere vanwege de “professionaliteit en de strakke structuur.” Tim kon vooraf zijn kansen lastig inschatten: “Ik heb de scriptie van twee anderen in gekeken”, vertelt Tim. “En die waren erg goed. Ik ben heel trots en dit is een mooie bekroning op mijn werk.”

Naast Tim Mimpen waren Paul Dijkshoorn, Tugba Uslu-Sahin en Renate de Reus genomineerd voor de prijs.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?