Terug naar overzicht

De blote kont van Krol en Buma z’n versleten Vindicat-jasje; 12 foto’s van lijsttrekkers in studententijd

Voor de meesten is het al even geleden, maar ook de lijsttrekkers voor de Tweede Kamerverkiezingen aanstaande woensdag zaten ooit in de collegebankjes. Een overzicht in foto’s van politici in hun studententijd, of net daarna.

 


Mark Rutte – VVD
De premier studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. Lid van een studentenvereniging is Mark Rutte nooit geweest. Wel zette hij zich in zijn jonge jaren in voor de jongerenafdeling van de VVD, de JOVD.

foto: Youtube

Alexander Pechtold – D66
De lijsttrekker van D66 studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie in Leiden. Zijn studie duurde ruim tien jaar, komt waarschijnlijk door de gezelligheid bij LSV Minerva.

Foto: Twittet/ AEGIR

Sybrand van Haersma Buma – CDA
CDA’er Buma bracht zijn studententijd voornamelijk door in de roeiboten van Groninger Studenten Roeivereniging Aegir. In het studiejaar 1986/87 zat hij in het bestuur. Ook was hij lid van het geruchtmakende Vindicat. Helaas zijn de foto’s uit die tijd onvindbaar op het www. Gelukkig is er nog wel een recentere foto van Buma in zijn versleten Vindicat-jasje.

Geert Wilders – PVV
Fractievoorzitter Wilders volgde een studie bij de Stichting opleiding Sociale Verzekeringen in Amsterdam. Sigaretten rookte hij toen nog met een plastic sigarettenhouder.

Foto: Elsevier.nl

Lodewijk Asscher – PvdA
Voordat hij lid werd van de gemeenteraad in Amsterdam, studeerde Asscher psychologie en rechten. Ook was hij lid van de gereformeerde studentenvereniging SSRA waar hij praeses werd van het dispuut Medici.

Foto: panorama.nl

Ancilla van de Leest – Piratenpartij
Ancilla van de Leest (geboren als Linde van de Leest) werd op het gymnasium al ontdekt door een fotograaf. Zodra ze niet meer leerplichtig was, stopte ze met school. Op haar achttiende stond ze als eerste Nederlandse Playmate in de Playboy. Een lange modellen carrière volgde. Wel deed ze nog een opleiding acteren voor de camera.

 Foto: Punt Magazine

Jesse Klaver – GroenLinks
Toen Jesse Klaver nog een echte snotneus was, studeerde hij aan de Academie voor Sociale Studies Den Bosch van Avans. Een studentenvereniging was er nog niet, dus richtte hij die zelf maar op.

Foto: SP.nl

Emile Roemer – SP
De lijsttrekker van de Socialistische Partij studeerde van 1982 tot 1985 aan de Pabo van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Daarna ging hij aan de slag als docent, zie foto rechts met bazensnor.

Foto: Chroom.net

Gert-Jan Seegers – CU
Voor hij politiek actief werd bij de ChristenUnie, studeerde Gert-Jan Segers politicologie in Leiden. Daarna volgde een jaar als journalist bij de EO en werd hij namens zijn kerk uitgezonden naar Egypte (zie foto).

Foto: Tubantia
Henk Krol – 50plus
Oprichter van de Gay Krant, ondernemer, journalist en huidig lijsttrekker van 50Plus Henk Krol studeerde Psychologie aan de VU. De rechterbillen op de foto zijn van Krol in 1978. Hij en zijn toenmalige vriend liggen in hun blootje te zonnen als statement voor meer plekken voor naaktrecreatie.

Foto: Univers

Thierry Baudet – Forum voor de Democratie
Thierry Baudet studeerde rechten en geschiedenis in Amsterdam en Leiden. In 2013 werkte hij als post-doc aan bij de Universiteit van Tilburg. Universiteitsblad Univers interviewde hem over zijn boek Oikofobie.

Sylvana Simons – Art1kel
Sylvana volgde de balletacademie van Lucia Marthas en een opleiding tot kapster. Vanaf 1995 ging ze aan de slag voor muziekzender TMF.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?