Terug naar overzicht

200 tentamens Hogeschool Rotterdam ongeldig door vals brandalarm

illustratie: Julika RunowBij de Hogeschool Rotterdam is woensdag een vals brandalarm afgegaan. Het gebouw werd ontruimd, waardoor honderden tentamens die daar werden gemaakt ongeldig zijn verklaard.

Paniek bij de locatie Academieplein van de Hogeschool Rotterdam: rond half twee rinkelde het brandalarm, nota bene terwijl honderden studenten net een half uur bezig waren met een tentamen. Kort nadat het gebouw in rap tempo was ontruimd, werd duidelijk dat het vals alarm was.

Student
Een student had op het brandalarm gedrukt, zo bleek al snel. Wie die dader is, en of die het alarm per ongeluk of expres heeft laten afgaan, is nog niet bekend.

De Hogeschool Rotterdam heeft alle tentamens ongeldig verklaard. Die moeten op een later tijdstip opnieuw worden gemaakt. “We proberen dat zo snel mogelijk te regelen, want de studenten moeten er zo min mogelijk last van hebben”, laat een woordvoerder weten aan de regionale nieuwszender RTV Rijnmond.

Afstuderen
Behalve de tentamens waren verschillende studenten terwijl het brandalarm afging bezig met de verdediging van hun afstudeerscriptie. Ook dat moet opnieuw gebeuren.

In het verleden is er bij Avans ook verschillende keren een brandalarm afgegaan tijdens tentamens.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?