Terug naar overzicht

Er valt opvallend weinig te kiezen tijdens verkiezingen opleidingscommissies Avans

illustratie: Julika Runow

Binnenkort kun je stemmen voor de nieuwe Opleidingscommissies (OC) van Avans. Het is voor het eerst dat er verkiezingen worden georganiseerd voor deze nieuwe laag van medezeggenschap. Maar er is opvallend weinig te kiezen bij Avans, zo blijkt uit een inventarisatie van Punt.

Slechts voor acht opleidingscommissies worden verkiezingen georganiseerd voor de studentengeleding, de medewerkersgeleding of beide geledingen. 14 van de 24 opleidingscommissies hebben een tekort van één of meer medewerkers- of studentkandidaten. Bij een tekort worden er geen verkiezingen georganiseerd, dan zijn de kandidaten automatisch geplaatst.

Precies genoeg kandidaten
Daarnaast hebben opvallend veel geledingen precies genoeg kandidaten. Ook dan worden er geen verkiezingen uitgeschreven.

Lees ook: Verkiezingen nieuwe opleidingscommissies; dit is wat ze doen en waarom dat belangrijk is

Academiebrede commissies
Academies van Avans konden zelf kiezen of ze een academiebrede opleidingscommissie wilden vormen, of per opleiding een OC wilden aanstellen. In totaal worden er 24 OC’s gevormd voor 16 academies. Van ASIS, ATGM en AB&I zijn bij de redactie van Punt geen gegevens bekend. Zij zijn niet meegenomen in bovenstaande conclusies. De opleiding Communicatie in Breda heeft besloten om de verkiezingen uit te stellen.

De verkiezingen van de opleidingscommissies vinden plaats van maandag 27 tot en met woensdag 29 november.

Loading...

Loading…

(function(d){var js, id=”pikto-embed-js”, ref=d.getElementsByTagName(“script”)[0];if (d.getElementById(id)) { return;}js=d.createElement(“script”); js.id=id; js.async=true;js.src=”https://create.piktochart.com/assets/embedding/embed.js”;ref.parentNode.insertBefore(js, ref);}(document));

Punt. Of had jij nog wat?

Sjuul Nelissen

@Szonja, dank voor je reactie. We hebben van AE&I niet de volledige kandidatenlijst ontvangen. Ik zal proberen dit zsm aan te vullen in ons overzicht. gr Sjuul, redactie Punt

2017-11-22 16:06:06

Szonja Hollós

Ik, Szonja Hollós, heb mij ook kandidaat gesteld voor de OC Informatica bij AE&I.

2017-11-22 15:25:01

Meer lezen?