Terug naar overzicht

Avansmedewerker Rick rent marathon voor het goede doel

Rick Bastiaansen, medewerker van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) in Breda, loopt voor een goed doel de marathon van Rotterdam. Door The Ocean Cleanup te steunen, hoopt hij dat er snel een oplossing komt voor de plastic soep in de oceanen.

Een duikersfilmpje vanaf Bali was de druppel voor Bastiaansen, die zelf vaak op het water te vinden is als surfer. “Ik schrok ik echt van dat filmpje. Als we de oceaan door willen geven aan de volgende generatie, moeten we echt nu in actie komen.”

The Ocean Cleanup, een initiatief van voormalig TU Delft student Boyan Slat, trok meteen de aandacht. “Die gasten hebben het echt begrepen. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.”

Het is de eerste marathon die Rick gaat lopen. “Mijn vader heeft vorig jaar de marathon gelopen. Ik dacht: als hij het kan, kan ik het ook. Ik train nu een paar keer per week en heb er vertrouwen in dat het lukt.”

Om de druk nog wat op te voeren, maakt Bastiaansen een belofte aan alle donateurs: “Als ik de marathon niet onder de vier uur loop, verdubbel ik het ingezamelde geld.”

Doneren kan al vanaf 5 euro. Daarnaast is de medewerker blij met iedereen die het bericht wil delen op sociale media. Ook daagt hij andere hardlopers uit om mee te lopen voor Ocean Cleanup.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?