Meran Shafik wint tussentijdse verkiezingen Avans Medezeggenschapsraad

Meran Shafik, student Accountancy, heeft de meeste stemmen behaald bij de tussentijdse verkiezingen voor de Avans Medezeggenschapsraad (AMR). Meran komt met 167 stemmen direct in de raad.

De AMR heeft op dit moment drie lege student-zetels. Naast Meran, die 18,9 procent van de stemmen binnensleepte, treden Martijn Mostert, student Business IT & Management in Breda en Thijs van den Oord, student Commerciële Economie in Breda, direct toe tot de raad. Zij ontvingen respectievelijk 17,9 procent en 13,7 procent van de stemmen.

Anderen op reservelijst
    De studenten die niet meteen plaats mogen nemen in de raad komen op de reservelijst. Na de zomervakantie verwacht de AMR twee vacatures te hebben voor de studentgeleding. Elianne Roebers en Chaimae Ettalhaoui zijn dan de eersten die kunnen toetreden.

Lage opkomst
    In totaal werden er 884 stemmen uitgebracht. Iets minder dan 3 procent van de totale studentenpopulatie. Dat percentage ligt iets hoger dan de vorige tussentijdse studentverkiezingen. Toen stemde nog geen 2 procent van de Avansstudenten, maar waren er wel minder kandidaten.

De volledige uitslag: