Terug naar overzicht

Avansdocent van het Jaar 2018: studenten over de genomineerden

Vijf Avansdocenten zijn nog in the running voor de felbegeerde titel Avansdocent van het Jaar 2018. Wij vroegen een aantal studenten waarom zij hun docent nomineerden. Stemmen op jouw favoriet kan nog tot 6 juni via onze poll.

Henry Vega

Docent Academie voor Communicatie en User Experience, Breda

Hideyuki Maya, student Communication & Multimedia Design in Breda
“Wat Henry zo bijzonder maakt, is het feit dat hij echt de tijd voor je neemt en naar je luistert. Hij geeft je het gevoel dat je serieus genomen wordt. Zijn grappen en uitleg zijn daarnaast iets wat zijn lessen coderen leuk en makkelijker maakt. Dankzij Henry vind ik het leuk om weer te coderen en robots te bouwen.”

Jelger Elzinga, student Communication & Multimedia Design in Breda
“Dit is zijn eerste jaar als docent en ondanks dat hij alleen Engels spreekt, weet hij alles in duidelijke taal uit te leggen. Dat zorgt ervoor dat er in de jungle die CMD heet een duidelijk pad ontstaat, dat de studenten voor wie hij altijd klaar staat (al is het midden in de nacht) kunnen bewandelen. Henry zorgt er altijd voor dat de studenten op de eerste plaats staan en daarom verdient Henry voor de volle honderd procent deze titel!”

Stem op Henry

 

Winfred Sonsma

Docent Academie voor Marketing en Business Management, Breda

Britt van Oosterhout, student Commerciële Economie
“Je hebt docenten die willen dat je het tentamen haalt en je hebt docenten die willen dat je iets leert. Winfred is zo’n laatste docent en wanneer je gemotiveerd bent, zal hij er alles aan doen om je wat bij te brengen. Naast dat Winfred leergierigheid stimuleert, staat hij ook open voor een gezellig gesprek op zijn tijd!”

Lars Cornelis, student Commerciële Economie
“Wat Winfred bijzonder maakt als docent, zijn de volgende punten:
– Hij kan theorie die lastig is op een begrijpelijke manier uitleggen zodat iedereen het snapt.
– Hij staat ervoor open om leerlingen te helpen die dat nodig hebben.
– Hij zorgt ervoor dat lessen op een leuke en interessante manier gegeven worden zodat je de aandacht er makkelijk bijhoudt.”

Lonneke Dam, student Commerciële Economie
“Winfred is een docent die kijkt naar wat de student nodig heeft. Hij anticipeert op zijn ‘publiek’ en weet de stof op een herkenbare manier over te brengen. Ik ervaar Winfred als een betrokken, enthousiaste en rechtvaardige docent. Hij is goed benaderbaar en snel in zijn beantwoording via de mail. Hij heeft ook altijd tijd voor een praatje. Kortom, een fijne docent waar anderen een voorbeeld aan mogen nemen.”

Stem op Winfred

Rian Dirken

Docent Academie voor Algemeen en Financieel Management, Breda

Emilie Dirven, student Bedrijfskunde
“Rian is oprecht betrokken bij haar studenten en doet alles in het belang van de studenten. Zij denkt met je mee en probeert je te helpen waar nodig. Altijd is zij bereid een stap extra te zetten voor ons. Ook buiten ‘schooltijd’ is zij zo ongeveer 24/7 bereikbaar en beantwoordt heel snel vragen van studenten. Rian behoort tot een van de weinige docenten die, zelfs nu ik geen les meer heb van haar, altijd aan je zal vragen hoe het met je gaat wanneer je haar tegenkomt. Belangrijk om hieraan toe te voegen, is dat zij naast dit alles ook gewoon ontzettend fijn lesgeeft. Zij gaat uit van wat de studenten kunnen en niet van wat we niet kunnen.”

Rens van Herwaarden, student Bedrijfskunde
“Rian kwam ik voor het eerst tegen op mijn introductiekamp, ze zou volgend jaar als nieuwe docent in dienst treden bij Avans. Ze had zich pas het volgende jaar kunnen voorstellen aan de studenten, maar ze koos ervoor om bij de introductie aan te schuiven en kennis te maken met iedereen. Dit alleen al laat zien dat ze bereid is om een stap extra te zetten. Ik heb haar twee jaar als docent gehad. Zij wist precies in te schatten wat wij als studenten interessant vonden. Ze past haar lesprogramma als een van de weinigen effectief aan op de interesses in de klas. Hierdoor zijn haar lessen altijd actueel, leerzaam en ook nog eens leuk! Ik ben heel blij dat ik Rian heb gehad als docent, haar betrokkenheid en unieke manier van lesgeven maakt haar tot een topdocent en een topvrouw.”

Stem op Rian

Helga Donga

Docent Academie voor Marketing en International Business, Den Bosch

Loes van de Pas, student International Business and Languages
“Helga is de beste Avansdocent van het Jaar omdat zij net even wat anders les geeft dan wat ‘normaal’ is. Haar lessen zijn nooit hetzelfde. Ze kan gezellig kletsen en laat het verschil tussen docent en student niet echt merken. Hierdoor is er een heel open en gezellig sfeer. Ook wijkt ze af van de ‘normale lesstof’ door veel voorbeelden in de praktijk te bespreken. Bij Helga gaat niet altijd alles volgens de regeltjes. Dat is juist top en dat is iets wat ik meer zou willen zien bij andere docenten.”

Mirka Korten, student International Business and Languages
“Alle leerlingen weten dat ze na de zomer weg zal gaan. Op deze manier kunnen wij als studenten ons respect aan haar tonen en wellicht ook school laten zien dat ze gemist zal worden. Daarnaast is ze gewoon een ontzettend goede docent. Ze brengt haar lessen, soms nogal wat saaie grote stukken theorie, op een leuke manier met goede voorbeelden zodat het goed blijft hangen. Ze is chaotisch, wat eigenlijk erg leuk is. Haar lessen zitten altijd vol zitten en het grootste deel van de studenten haalt goede cijfers. Als er iets is, kun je alles met Helga bespreken, ook al is ze niet jouw slb’er.”

Stem op Helga 

 

Twan Zopfi

Twan Zopfi, docent Academie voor Gezondheidszorg, Breda

Arvin Beckers, student Fysiotherapie
“Twan Zopfi is een fantastische docent omdat hij een haast aanstekelijk enthousiasme toont binnen en buiten de klas. Zijn lessen hebben een creatieve invalshoek waardoor zelfs de meest ingewikkelde stof te begrijpen valt. Buiten de les staat hij altijd open voor een praatje en een geintje. Naast zijn werk als docent aan de opleiding Fysiotherapie is Twan actief in de gemeente Zundert, een indicatie van zijn veelzijdigheid. Twan Zopfi verdient de titel ‘Docent van het jaar’ vanwege zijn unieke persoonlijkheid en didactische vaardigheden. Hij is de docent die grijze lessen kleur weet te geven.”

Eva Schouwenaars, student Fysiotherapie
“Een docent die met verve zijn kennis en enthousiasme over het vak op ons overbrengt en voor iedereen tijd maakt en klaarstaat! Als dit zijn laatste jaar bij de opleiding wordt dan zou dit een titel zijn die hij met eer moet meenemen.”

Kim Giesbergen, student Fysiotherapie
“Een altijd vrolijke, enthousiaste docent die klaarstaat voor elke student en het vak al jaren met zoveel passie probeert over te brengen! En of dit zijn laatste jaar op de opleiding wordt of niet, deze titel verdient hij dit jaar!”

Stem op Twan

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?