Terug naar overzicht

Goedkeuring Human Resource Management: Associate degrees Academie Roosendaal start met 8 opleidingen

De Associate degree Human Resource Management start na de zomer definitief in Roosendaal. Het ministerie van Onderwijs heeft de opleiding deze week goedgekeurd. De Associate degrees Academie Roosendaal, een samenwerkingsverband tussen Avans en HZ start dus met acht van de tien aangevraagde opleidingen.

In totaal zullen er rond de tweehonderd studenten starten bij de opleiding Ad Accountancy, Ad Bedrijfskunde, Ad Engineering, Ad Human Resource Management, Ad Health & Social Work, Ad Informatica, Ad Logistiek en Ad Management. De opleiding Health & Social Work is tot nu toe het populairst.

Twee opleidingen niet
Al eerder werd bekend dat de Ad Marketing Management en de Ad Small Business en Retail Management dit jaar nog niet mogen starten in Roosendaal. Het ministerie van Onderwijs heeft dit besloten op basis van advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO). Volgens de CDHO zijn er niet voldoende banen beschikbaar voor afgestudeerden. Iets soortgelijks speelde vorig jaar rond de Ad Communicatie van de Avans Academie Associate degrees in Den Bosch. Die opleiding is op een later moment alsnog goedgekeurd.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?