Terug naar overzicht

15-jarige jongen vrijgesproken van betrokkenheid van brand Bossche kunstacademie

Een 15-jarige jongen die verdacht werd van betrokkenheid van de brand bij de kunstacademie in Den Bosch in juli, is vrijdag vrijgesproken. Uit onderzoek van de politie bleek dat er sprake was van brandstichting.

Tegen de jongen was eerder een werkstraf van honderd uur en negentig dagen jeugdgevangenisstraf geëist, waarvan tachtig dagen voorwaardelijk. Maar volgens de rechter kan niet met voldoende zekerheid worden gesteld dat de jongen iets met de brandstichting te maken heeft, meldt Omroep Brabant.

Tweede verdachte in juni voor de rechter
De tweede verdachte, een 18-jarige jongen uit Rosmalen, moet zich op in juni voor de rechter verantwoorden. Daags na de grote brand in het kunstgebouw aan de Parallelweg op 12 juli, meldde de 18-jarige verdachte zich samen met zijn moeder vrijwillig bij de recherche. Hij gaf aan meer van de brand te weten”, schrijft de politie. Tegelijkertijd kwam de 15-jarige als verdachte in beeld.

Verklaring
De tweede verdachte uit Rosmalen verklaarde in eerste instantie dat alleen hij verantwoordelijk was voor de brand. Later kwam hij terug op deze verklaring, ook de 15-jarige verdachte zou volgens hem bij de brandstichting betrokken zijn geweest. Al heeft de 15-jarige dit altijd ontkend. Volgens de rechter is er geen ondersteunend bewijs voor de verklaring van de oudste verdachte. Reden voor de rechter om de 15-jarige vrij te spreken.

Flinke rookwolken waren als gevolg van de brand die zondag tot in de verre omgeving te zien. Het treinverkeer van en naar Den Bosch lag zelfs plat.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?