Terug naar overzicht

Dit zijn de genomineerden voor de Avans Innovatieprijs 2019

Waardevolle, verfrissende initiatieven die getuigen van lef. Elk jaar reikt Avans Hogeschool de Innovatieprijs uit aan een vernieuwend concept dat de hogeschool in beweging weet te zetten. We hebben de kanshebbers van dit jaar op een rijtje gezet.

Minor Smart Industry & IoT 
Big data, smart robotics, artifical intelligence, machine learning. Het kan je moeilijk ontgaan: we bevinden ons midden in de vierde industriële revolutie. Technologische ontwikkelingen leiden tot steeds snellere en meer ingrijpende veranderingen. Organisaties staan te springen om professionals die kennis van techniek, ICT en bedrijfskunde kunnen integreren. Meer info? Klik hier

Breineducatie
Meer zelfsturing bij pabo-studenten door implementatie breineducatie. Een succesvolle pilot van de training Breineducatie –meer zelfsturing door inzicht in het lerende brein- heeft bij de pabo geleid tot een verankering in het gehele curriculum. Door structurele aandacht voor leren leren, worden pabo-studenten opgeleid om blijvend aan te sluiten bij steeds veranderende behoeften van basisonderwijs-leerlingen, werkveld en maatschappij. Klik hier

Avans MD Incubator Fort Isabella
De Avans Multidisciplinaire pop-up incubator biedt studenten een stevige multidisciplinaire leerervaring binnen een inspirerende context midden in de samenleving. Opleidingen hoeven hier niets voor ‘op te tuigen’ maar kunnen bestaande curriculumonderdelen eenvoudig inpluggen. Meer info? Klik hier

Developing International Intercultural Compentences  (DIIC)
Studenten halen meer uit hun buitenlandervaring! Studenten halen meer uit hun periode in het buitenland als ze zich van tevoren goed voorbereiden en vervolgens ook reflecteren op hun ervaringen in het buitenland. In samenwerking met zeven academies is een programma ontwikkeld waarbij studenten in multidisciplinaire groepen werken aan hun groei op het gebied van internationale en interculturele competenties. Meer info? Klik hier

GreenOffice
Op 7 februari 2019 staakten ca. 15.000 scholieren voor een beter klimaat. Hun eis: een beter gedrag van de Rijksoverheid t.o.v. het milieu. Een groot deel van deze scholieren komt in de toekomst bij ons studeren. Als onderwijsinstelling, met duurzaamheid hoog in het vaandel, bieden we met GreenOffice een ruimte voor studenten om te werken aan toekomstgerichte oplossingen. Meer info? Klik hier

Minor Disruptive Events: Crisis or Challenge? 
Natuurgeweld, migratiestromen, terroristische dreiging: wat overkomt een professional allemaal als hij of zij geconfronteerd wordt met een ontwrichtende gebeurtenis? Een multidisciplinaire minor, over de grenzen van academies en locaties heen. Fascinerend, leerzaam, confronterend voor alle betrokkenen. Meer info? Klik hier

Op de Onderwijsdag van 11 april in Den Bosch worden de innovatieprijzen uitgereikt. Stemmen kan hier.

Moeilijk!
Kun je nog geen keuze maken? Bezoek dan het Inspiratieplein op de Onderwijsdag. Daar presenteren alle genomineerden zich. Stemmen kan tot 14.00 uur op de Onderwijsdag zelf. Vorig jaar ging zowel de publieks- als juryprijs naar de Avans Multidisciplinary eXperience.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?