Terug naar overzicht

Avansmedewerker Nathalie behaalt derde plek op bodybuilding-wedstrijd

Een jaar keihard trainen en streng diëten heeft zijn vruchten afgeworpen. Nathalie Broeders, Avansmedewerker Facilitaire Dienst bemachtigde de derde plek op de Strength and Physique Cup (SAP Cup). Iets waar ze stiekem op hoopte, maar niet had verwacht.

Nathalie is trots op haar prestatie als nieuwkomer in het wereldje van bodybuilding. “De dame die eerste is geworden, doet dit al jarenlang en ik ben net twee jaartjes bezig. Het is daarom een grote eer dat ik naast haar sta op de derde plek’’, vertelt ze enthousiast.

Te nonchalant
Over de wedstrijd zelf is Nathalie niet helemaal tevreden. “Mijn poses gingen niet allemaal vlekkeloos en ik ben er zelfs eentje vergeten. Dit kwam omdat ik zo relaxt was dat ik te nonchalant werd. Ik had mijn rijtje poses voor de wedstrijd goed geoefend en dat ging probleemloos. Balen dat het op de wedstrijd zelf minder ging,’’ zegt ze.

Lees ook: Avansmedewerker Nathalie is bodybuilder: ‘Ik weeg al mijn maaltijden af’

De sfeer tijdens de wedstrijd was goed, volgens Nathalie. “Je zou misschien denken dat er onderling wat haat en nijd is, maar het was juist erg gezellig met de andere deelneemsters. Op de dag zelf kun je niks meer veranderen dus je moet vooral genieten, en dat heb ik zeker gedaan.’’

Gelijk hartkloppingen
Na de wedstrijd mocht Nathalie weer normaal eten. Ze heeft een jaar lang al haar maaltijden afgewogen ter voorbereiding op de SAP Cup. Toch houdt ze zich in. “Deze week mag ik eigenlijk losgaan, maar dat doe ik niet omdat ik mijn spieren verder wil opbouwen. Gisteren at ik een klein stukje kwarktaart, en ik kreeg gelijk hartkloppingen. Mijn lichaam is erg gewend geraakt aan alle gezonde en afgewogen maaltijden.’’

Naast het behalen van de derde plek, is Nathalie gekwalificeerd voor een hogere klasse voor de wedstrijd van volgend jaar. Ze heeft één doel: winnen. “Volgend jaar ga ik voor de eerste plek, die moet ik echt hebben.’’

Punt. Of had jij nog wat?

Kees Luijken

Het is gewoon een TOPPERTJE ! ! !

2019-12-13 13:30:34

Meer lezen?