Terug naar overzicht

Staking OV; donderdag en vrijdag minder regionale bussen en treinen

Opletten geblazen als je de komende dagen naar Avans of je stage moet. Een deel van de regionale bus- en treinvervoerders legt donderdag en vrijdag hun werk neer. Dat doen ze om een betere cao af te dwingen. Het gaat vooral om busvervoer, zoals bedrijven als Arriva. Hoeveel personeel er precies meedoet en wat de gevolgen voor de dienstregeling zijn, is nog niet bekend. De NS doet niet mee aan de staking.

De staking komt er op aandringen van vakbond FNV, die afgelopen nacht zonder succes onderhandelde over een nieuwe cao in het streekvervoer met werkgevers en vakbonden. De FNV vindt de de voorgestelde maatregelen om de werkdruk te verlagen en het voorstel van een loonsverhoging van acht procent niet goed genoeg.

Tien procent meer loon
Het is niet de eerste keer dat regionale vervoerders hun werkzaamheden neerleggen. Dat deden ze ook al in oktober vorig jaar. Toen legden werknemers drie dagen hun werk neer, om tien procent meer loon te krijgen.

Wil je weten welke bussen en treinen er wel rijden, houd dan reisplanner 9292 in de gaten. Die wordt tijdens de staking continu bijgewerkt.

Het onderwijs bij Avans gaat gewoon zoals gepland door.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?