Terug naar overzicht

Tusi wint Avans Afstudeerprijs  

afstudeerprijs - max
Tuŝi, de robot die emoties kan aanvoelen, heeft dit jaar de Avans Afstudeerprijs gewonnen. Mark de Reijer, de vader van Tuŝi en afgestudeerd bij Communication and Multimedia Design (CMD) in Breda wint daarmee 1.500 euro.

Mark ging op zoek naar een manier om emoties tastbaar te maken in technologie en creëerde Tuŝi, een robot die gevoelens kan ervaren en herkennen.

Oordeel van de jury
De jury is heel positief over de ingezonden scripties. ‘Het niveau lag dit jaar nog hoger dan voorgaande jaren. We hebben voor Tuŝi gekozen, omdat deze scriptie veel emoties heeft opgewekt. Mark was creatief in zijn onderzoek en persoonlijk heel betrokken. We denken ook dat Tuŝi belangrijk is in maatschappelijke context.’

Mark is aangenaam verrast. ‘Dit had ik niet verwacht, ik ervaar allemaal emoties,’ grapt hij. ‘Ik ga verder studeren in Leiden, dus deze prijs komt goed van pas.’

Aanmoedigingsprijs
Ieder jaar kent Avans een prijs toe aan de beste afstudeerscriptie van dat jaar. Elke academie kan een scriptie of afstudeerwerk insturen voor de Afstudeerprijs. De overige vier genomineerden winnen allemaal een aanmoedigingsprijs van 200 euro. De prijzen werden maandagmiddag in Den Bosch uitgereikt door Diederik Zijderveld, lid van het College van Bestuur (CVB).

afstudeerprijs groep - max
Overige genomineerden
Van links naar rechts: Remco IJpelaar, afgestudeerd bij Technische Informatica in Breda, met zijn onderzoek in opdracht van defensiebedrijf Thales, Mark en Jacklyn Cornelisse, met haar digitale essay CRTL+R van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost in Breda.

Bredase afgestudeerden Bedrijfseconomie Chantal van Zundert en Michelle van Ostaijen. Zij deden onderzoek bij Perfetti van Melle en Cheryll van Weert, net-afgestudeerd bij de Juridische Hogeschool en genomineerd voor haar scriptie over schaliegaswinning.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?