Terug naar overzicht

Hulpverleners leren dat het wél kan bij Sociale Studies

Uit alle windstreken van de zorg komen professionals naar de Sociale Studies in Den Bosch voor het werkcongres ‘Het kan wel’. De focus ligt daarbij op wat er allemaal wel kan in de door bezuinigingen geteisterde zorg.

De interesse voor het congres is groot, ziet ook Henriette van Balkom van de Academie voor Sociale Studies. ‘De hele transitie in zorg en welzijn zorgt voor veel beweging en angst. Mensen zijn bang voor hun baan, voor verandering of dat er meer moet gebeuren in minder tijd.’
congresASH3-maxPositieve ervaringen
Dit congres is een vervolg op een congres van vorig jaar dat onder meer ging over de angsten voor de participatiemaatschappij. Nu worden er positieve ervaringen gedeeld. Van Balkom: ‘Waar is de overgang geslaagd en hoe hebben zij de overgang ervaren.’

congresASH2-maxVerbinding met familie versterken
Zo startte woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten De Binckhorst in Rosmalen, een initiatief om de verbindingen met de families van de bewoners te versterken. Zij gebruiken Familienet een soort van Facebook waarmee de dagelijkse wereld van cliënten verbonden is met die van hun familie.

Het congres werd georganiseerd door Avans, Stichting MEE, Juvans maatschappelijk werk en Welzijn Divers.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?