Terug naar overzicht

Oud-studenten St.Joost winnen Grand Prix met clip De Staat

De videoclip ‘Witch Doctor’ van De Staat, gemaakt door oud-studenten van de Akademie voor Kunst En Vormgeving|St.Joost, heeft de Grand Prix Nederlandse animatie gewonnen op het Holland Animation Film Festival.

In september vorig jaar werd de videoclip in één dag 175.000 keer bekeken op YouTube en ging de hele wereld over. De oud-studenten van AKV|St. Joost die de clip bedachten met hun animatiestudio Studio Smack reageerden toen tegen Omroep Brabant: ‘We hadden wel verwacht dat het wat stof zou doen opwaaien maar niet zoveel’,

Goede kunst
Het Holland Animiaton Film Festival is een internationaal festival dat in Utrecht plaats vindt. Vorig jaar waren er ook al vier studenten van de kunstacademie genomineerd. Over Studio Smack schrijft de jury: ‘Als goede kunst gaat om het losmaken van gevoelens, dan is dat precies wat ‘Witch Doctor’ is.’

In het filmpje speelt Torre, de zanger van De Staat, een rol als witch doctor die de mannen in zijn omgeving opzweept in een soort rituele dans. Ruim negen maanden werkten de animators in de studio van AKV|St.Joost aan de clip.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?