Terug naar overzicht

Groen licht voor bruggen en voorgevel Onderwijsboulevard

EntreeOnderwijsboulevardplannennieuwrenovatie-maxDe plannen voor een nieuwe entree en de bouw van twee loopbruggen aan de achterzijde van het Atrium van het Avansgebouw aan de Onderwijsboulevard zijn goedgekeurd. Voor de bouw van de twee bruggen is 753.000 euro toegezegd.

Er was nog wat discussie over maar de loopbruggen op de Onderwijsboulevard zijn uiteindelijk goedgekeurd. De bruggen die Xplora op de eerste en tweede verdieping met elkaar verbinden, zijn 350.000 euro duurder dan het goedkoopste alternatief van de architect. Maar de architect had volgens de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) een overtuigend verhaal, met name als het gaat om de veiligheid van de bruggen. ‘Dat gaf uiteindelijk de doorslag’, aldus de AMR.
loopbrugrenovatieplannenxplora-maxkleinNieuwe doorgang noodgebouwen

Met de bruggen wordt er ook een nieuwe doorgang gemaakt naar de tuin en de Bossche noodgebouwen. In totaal heeft het College van Bestuur 753.000 euro toegezegd voor de bruggen. Dat bedrag komt bovenop de 26,6 miljoen euro die al zijn uitgetrokken voor de renovatie.

verbouwingonderwijsboulevardachterzijdevoorzijde-maxkleinGlazen entree
De welstandcommissie in Den Bosch heeft de plannen aan de voor- en achtergevel van het gebouw goedgekeurd. Daarmee komt er definitief een nieuwe glazen voorgevel bij de entree van het gebouw.

Start in de zomer
De bouw van de gevel en de entree de gevel start naar verwachting in juli. De bouw van de bruggen start waarschijnlijk in de zomer van 2017. Voor een volledige planning zie renovatie.avans.nl

Punt. Of had jij nog wat?

C

Ik ben benieuwd of die nieuwe entree aan de achterzijde net zo dicht blijft als de huidige entree.

2016-01-31 17:08:28

Meer lezen?