Terug naar overzicht

De best gelezen onderwerpen van het studiejaar 2014/2015

Het studiejaar zit er op. Diploma’s zijn uitgereikt en je laatste cijfers zijn binnen. Ook de redactie van Punt zoekt voor nu even de zon op. Vanaf 17 augustus kun je weer vers nieuws van ons verwachten op de site, Facebook en Twitter. Dit zijn de vijftien meest gelezen onderwerpen van het studiejaar 14/15 op Punt.
aanzoek-max-1a

1…Emotioneel huwelijksaanzoek tijdens diploma-uitreiking
Een opvallende afsluiter van de diploma-uitreiking Bedrijfseconomie bij Avans Den Bosch. Mehmet Ciftci vroeg zijn vriendin ten huwelijk. Nadat iedereen zijn diploma in ontvangst had genomen, vroeg Mehmet of zijn vriendin op het podium kon komen. Op één knie stelde hij haar de vraag der vragen. Onder luid applaus en met 150 rode rozen in haar armen zei ze volmondig ja!

2…Avans next top model; tatoeages niet toegestaan
Avans zoekt studenten die model willen staan voor de marketingacties van de hogeschool. Wil jij shinen op een poster, flyer of affiche? Dan ben je welkom om je aan te melden als model. Behalve als je teveel tatoeages hebt.

3…Nieuwe cao: hbo salaris met 3 procent omhoog
Het beste nieuws voor docenten van het afgelopen jaar: Het salaris stijgt in totaal met drie procent! De eerste twee procent ontvangen docenten vanaf december 2014. Op het andere procentje moeten ze nog even wachten tot eind 2015. Als eindklapper van de cao-onderhandelingen ontvangen medewerkers ook nog een eenmalige uitkering van 475 euro bruto in augustus.

//

// <

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
// ]]>

Oeps… Maxime Verhagen trekt iets te enthousiast aan een touwtje bij de onthulling van een bord bij Avans Hogeschool en valt in de greppel

Posted by Punt Avans on woensdag 10 juni 2015

4… Maxime Verhagen kukelt in greppel
De bij het CDA gevallen politicus Maxime Verhagen komt als voorzitter van Bouwend Nederland een bord onthullen bij Avans in Tilburg. Helaas zit het touwtje wel erg goed vast en ziet Maxime de greppel achter hem niet.

sextingKimBell-max5…Hoe vaak doet een Avansstudent het?
Sex sells! Onze redactie vroeg zich af hoe het staat met het seksleven van de Avansstudent. De enquête werd ingevuld door ruim duizend studenten en leidde tot interessante uitkomsten. Zo ontvangt of verstuurt 40 procent van de Avansstudenten wel eens seksueel getinte foto’s of doet hij/zij aan webcamseks. En 28 procent van de ondervraagden overweegt te flirten met een docent voor een hoger cijfer.

HBOintrofestival2014Hardwell-max
6…Hardwell de verrassing tijdens HBO Intro Festival
Bredanaar en beste dj van de wereld Hardwell dacht even lekker een drankje te drinken in zijn eigen stad tijdens het HBO Intro Festival. Met een paar biertjes achter de kiezen besluit hij het hoofdpodium over te nemen en twee nummers te draaien.

CMDmes4-max
7…Avansstudenten lopen rechtbank binnen met 3D-geprinte messen
Slim testje van een groep eerstejaarsstudenten van de Bossche opleiding Communication & Multimedia Design (CMD): lukt het om met een 3D-geprint mes de rechtbank binnen te lopen? Een student verstopte één mes onder haar de kleding en één ander in haar handtas. Het mes is scherp genoeg om een meloen mee te doorboren. De scans van het Paleis van Justitie bleken de messen niet te detecteren.

8…Elf Avansopleidingen op nr.1 in Elsevier
Avans is door Elsevier uitgeroepen tot beste middelgrote hogeschool van het jaar. Vorig jaar had de hogeschool zeven opleidingen op een nummer-één-positie. Dit jaar zijn het er elf. Elsevier heeft onder meer gekeken naar de studenttevredenheid op het gebied van faciliteiten, docenten en toetsing. Ook contacturen en het percentage afstudeerders zijn meegenomen.

viestoetsenbord-460

9…Poepbacterie op Avans toetsenborden
Tweedejaarsstudenten Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek onderzochten, in opdracht van Punt, op de drie hoofdlocaties van Avans in totaal dertig toetsenborden en computermuizen. In Tilburg komen gemiddeld 339 ‘kolonievormende eenheden per milliliter’ voor op een toetsenbord in Xplora. In Den Bosch zijn dat er 123 en in Breda 75 per toetsenbord.

Rokjesdag_FloriekeVos - max
10…Rokjesdag op Avans!
Het kwik komt in april voor het eerst boven de 20 graden en er staat weinig wind. De ideale omstandigheden voor rokjesdag! De eerste dag van het jaar dat vrouwen massaal naar buiten gaan in een rokje.

11…Student vervalst handtekening: ‘Ik ben genaaid’
Een student Integrale Veiligheid in Den Bosch zet desgevraagd een handtekening voor haar afwezige klasgenoot op het aanwezigheidsformulier van een belangrijk college. De examencommissie beschuldigt haar van fraude. Schuldbewust gaat de student in beroep tegen de strafmaat die ze door de examencommissie kreeg opgelegd. ‘Ik had er zelf absoluut geen baat bij om die handtekening te zetten. Ik snap dat het fraude is, maar ik loop nu een half jaar studievertraging op. Dat is zonde voor iets waar ik zelf geen voordeel van heb.’

12…Laptops verboden bij hoorcolleges
Studenten communicatie- en informatiewetenschappen van de Universiteit van Utrecht (UU) zijn gevraagd voortaan hun laptops thuis te laten. Docenten van de UU zijn hier zo klaar mee, dat zij studenten hebben gevraagd om voortaan aantekeningen met pen en papier te maken. Even snel Facebook checken is er dus niet meer bij voor hen.

13…Gratis valentijnsdiner voor Avansstudenten
In februari organiseerde Campus Eurest Valentine’s date & plate op de Hogeschoollaan in Breda. Ondanks het romantische menu bleek er weinig animo voor het gratis dinertje. Slechts een aantal studenten meldde zich aan. ‘We hebben drie aanmeldingen gehad. Daarbij was het niet duidelijk of het serieus bedoeld was, omdat studenten elkaar opgaven’, vertelt de Eurest vestigingsmanager van Avans.

sofievandervleutendocentvhjaar2-max
14…Genomineerden Docent van het Jaar bekend
Ruim driehonderd nominaties kwamen er binnen op de Facebook-oproep van Avans. De Docent van het Jaar-verkiezing werd georganiseerd door Avans, in samenwerking met Punt. Marise Khemissi (AAFM), Sofie van der Vleuten (ASH), Lara de Hoogd (AOMI), Harold Tiesing (ACUE) en Ronald Venn (AOMI) zijn de vijf genomineerden voor de titel Avansdocent van het Jaar 2015. Sofie van der Vleuten wist de meeste stemmen te behalen en mag zich het komende jaar de Avansdocent van het Jaar noemen.

ParelsvanAnne
15…Parels van Avans: De mooiste studenten verzameld op Facebook

‘Er zijn genoeg parels op Avans en hier worden ze nog eens extra in het zonnetje gezet!’, staat te lezen Facebookpagina ‘Parels van Avans’. Er staan voornamelijk knappe dames maar ook twee spetterende heren op de pagina. ‘Parels van…’ is een groeiend fenomeen op Facebook. Studenten kunnen een foto insturen van hun ‘parel’ en die wordt op de pagina geplaatst.
Anne van den Broek, student Fysiotherapie in Breda, staat ook op de pagina. Ze vindt het wel een eer. ‘Al had ik eerst helemaal niet door dat ik er überhaupt op stond! Pas toen ik zelf de pagina had geliked en even keek wat het inhield, zag ik opeens mijn eigen foto. Eerst is het wel even schrikken, maar bovenal is het natuurlijk heel erg leuk.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?