Terug naar overzicht

Vijf genomineerden Avansstudent van het Jaar bekend

De vijf genomineerden voor de titel Student van het Jaar zijn bekend. Jesca Heijker, Orhan Tastan, Rick Bastiaanssen, Jessica van Hoogstraten en Martin Boosfeld maken kans op de eretitel.

De genomineerden voor de Punt-verkiezing werden afgelopen week één voor één voorgesteld. Een jury bestaande uit Diederik Zijderveld, lid van het College van Bestuur, en Avansdocent van het jaar Sofie van der Vleuten bepaalt deze week wie zich ‘Student van het jaar 2015’ mag noemen.

MartinBoosfeld-460Martin Boosfeld is kritisch, enthousiast en treedt buiten de gebaande paden door telkens weer over de grens te kijken. De vierdejaarsstudent Integrale Veiligheid in Den Bosch, wordt door docenten ook gewaardeerd om zijn perfectionisme. ‘Haalt hij een 8,5? Dan past hij zijn werk aan totdat hij een 9 kan bijschrijven. Martin is een zelfbewuste student die de regie voert over zijn eigen professionele ontwikkeling.’
jesca heijker - 460Jesca Heijker
zwaait als voorzitter de scepter bij studievereniging Merlijn en is erg betrokken bij haar studie. De vierdejaarsstudent Human Resource Management in Breda blies de studievereniging weer nieuw leven in. ‘Merlijn was lang een slapende studievereniging. Jesca geeft de vereniging nu als voorzitter echt inhoud.’

orhantastan-460Orhan Tastan staat altijd voor andere studenten klaar. De tweedejaarsstudent Bouwkunde in Tilburg zette zich afgelopen studiejaar in voor een Iraanse medestudent. ‘Die student heeft veel moeite met de Nederlandse taal. Hij had slechts 40 studiepunten behaald en zou de opleiding moeten verlaten. Orhan schoot hem te hulp. Hij heeft zijn eigen vakantie opgegeven om die student in de zomer te helpen.’

Foto: Beeldveld/Wilfried Scholtes
Rick Bastiaanssen
studeerde in juli met een tien af aan de opleiding Human Resource Management  in Breda. Hij wordt door zijn docenten geroemd om zijn betrokkenheid en professionele houding. ‘In de collegebanken viel hij op. Hij was bezig met de stof, stelde er vragen over. Hij kwam al volwassen over. Hij ziet kansen, wil dingen beter maken en problemen oplossen.’

JessicavHoogstraten-460
Jessica van Hoostraten
staat niet staat niet graag op de voorgrond maar is er altijd om haar medestudenten te ondersteunen. Zo organiseerde de vierdejaarsstudent Bedrijfseconomie in Den Bosch wiskundebijlessen. ‘Jessica is één en al betrokkenheid. Helpen met huiswerk, ideeën aandragen voor opdrachten of het uitleggen van de lesstof, niets is haar teveel. Op onze opleiding is het vaak ieder voor zich, maar Jessica is hier een zeldzame uitzondering op.’

Verkiezing Student van het Jaar
Punt organiseert dit jaar voor het eerst de verkiezing van de Student van het Jaar. Studenten, medewerkers, docenten en directies konden mensen aandragen voor deze eretitel.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?